Förnyade favoriter från Sigtuna

Efter lite efterforskning och en del frågor på Facebook fick jag till sist en klar bild över Sigtunas två nya produkter, Sigtuna South Pacific Pale Ale och Sigtuna Red Ale. Sigtuna South Pacific Pale Ale är en något modifierad Sigtuna Easter Ale. Det är fortfarande en Amerikansk Pale Ale (APA) och innehåller de intressanta Nya Zeeländska humlesorterna Motueka (som ej var med i Easter Ale), Pacific Gem och Riwaka. Den har också humlats på ett annorlunda sätt jämfört med Easter Ale.  Denna öl finns att köpa i beställningssortimentet.




Sigtuna Red Ale är närbesläktad med Sigtuna Röd Påsk. De väsentliga skillnaderna är att annan jäst har använts och att betydligt mer humle har använts. Det är däremot fortfarande samma humlesorter, Amarillo och Centennial, som använts. Red Alen har dessutom utsatts för "Late Hopping". Denna öl kommer att finnas tillgänglig 1:a Juli, bl.a på Systembolaget i Märsta.


Allt enligt Mattias från Sigtuna. (via frågor på FB). Tur var väl det att jag började ställa frågor för tidigare hittade jag helt annan information, som antydde att dessa två nya öl skulle vara detsamma som de två tidigare påskölen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar