Lokala Nyheter från Eskilstuna Ölkultur

Som vanligt så händer det mycket hos Eskilstuna Ölkultur. På senare tid har de haft ytterligare en premiäröl, denna gång handlar det om Runes Dunkel. En mörk historia som påminner lite om Torshälla Dubbelbock i både utseende och smak. En klassisk öltyp med inslag av karamell, bröd och choklad. En utförligare recension av denna öl kommer inom kort.
Denna vecka har man premiär för ytterligare en ny öl, nämligen den som tagits fram i samarbete med Ica Ekängen. Ekängen Ale, en folköl som endast kommer att säljas på Ica Ekängen. Detta verkar vara en trend som ytterligare kanske kan stärka de lokala hantverksbryggeriernas framgång och etablering på hemmamarknaden. Vi har ju tidigare sett lättöl och folköl från t.ex Dugges, Ocean och Sigtuna Brygghus. Denna ale har förutom de brittiska, klassiska humlesorterna kryddats med lite citra-humle för att ge lite citrustoner och en mer läskande känsla.
Förutom att man haft tekniska problem på bryggeriet, vilket lett till att man tappat 14 dagars arbete och sedan fick brygga öl i 3 dygn i sträck, så har man ju dessutom sett till att det finns tillräckliga mängder i lagringstankarna av den öl som ska användas vid den stundande oktoberfesten, en Märzen/Oktoberfestbier med 5 maltsorter och brygd på ett väldigt traditionsenligt vis - Oktoberfest, helt enkelt. Eskilstuna Ölkultur stoltserar just nu med hela 18 olika öl, vilka naturligtvis inte finns tillgängliga samtidigt och vissa är ju dessutom säsongsöl.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar