Smått och Gott - på ölfronten

Här följer några uppsnappade öl-relaterade, korta notiser:

 • Onsdagen den 6:e Oktober arrangeras en Beer Makers Dinner med Mikkeller på Bishops Arms Folkungagatan. Ingen ytterligare information tillgänglig ännu, bortsett från att det börjar 20.00.
 • Fredagen den 8:e Oktober, kl.19.00, kan man delta på en s.k. Master Class med Mikkeller på Stockholm Beer & Whisky Festival. Anmälan görs här.
 • Sigtuna presenterar flera nyheter på SBWF, bl.a. deras nyaste DIPA - Stockholm Syndrome samt deras nyaste skapelse - Ace of Spades, en Imperial Stout som dessutom är Sveriges starkaste öl (18,5 ABV)
 • Stone Brewery letar lämplig plats för nytt bryggeri i Europa (visserligen ingen ny nyhet men jag har inte sett det uppmärksammas i Sverige). De har en "Request for Proposal" om man känner sig sugen på att erbjuda dom "en deal".

4 kommentarer:

 1. Det har i amerikanska forum varit livliga diskussioner om Stones eventuella europaplacering. Sverige avfärdades då som "för dyrt" och "för bryggarglest". Det ska bli spännande att se vad som händer.

  SvaraRadera
 2. Ace of Spades är en Imperial Stout.

  http://www.facebook.com/?ref=home#!/photo.php?pid=4956706&fbid=436077270767&id=164891260767

  SvaraRadera
 3. @Dempa: Tack för korrekturläsningen! Ibland går det fort men fel…
  @Bark: Såg att det nyligen uppmärksammades i en Tysk nyhetskanal…så kanske händer det något där?

  SvaraRadera
 4. Det finns ju redan ett Stones Brewery i Europa (UK). Blir det inte lite varumärkeskrock om Stone ska flytta hit också?

  SvaraRadera