Julkalendern - Jakten på Julölen, del 16

Efter en extremt lång flygtur var han hemma i Sverige igen. Arlanda var helt täckt av ett vitt snötäcke och det var kaotisk att hitta en taxi då de flesta tåg- och bussavgångar var inställda.
Efter en kvart fick han äntligen syn på en taxi som såg ut att vara ledig. Herman greppade sin packning, tog sikte på taxibilen och började springa. Just som han öppnade dörren till taxin var det någon som gjorde det samma på andra sidan bilen och snabbt kastade sig in i baksätet.
- Mot Centralen, ropade Herman och den andra resenären i mun på varandra.
- Vad i helv…., började Herman säga samtidigt som han vände sig om mot den andra personen och såg att mannen bredvid honom hade en vit käpp och mörka glasögon. Herman svalde det sista ordet och sa istället:
- Vilken tur att vi ska till samma ställe, då kan vi ju dela på taxin.
- Jo men visst, svarade mannen och presenterade sig som Direktör Dykkert.
Taxin började sakta åka ut från Arlanda i en vindlande bilkö som såg ut att vara flera mil. Herman tittade på klockan och konstaterade att det var 50 minuter till sista tåget hem avgick. Normalt skulle man hinna till Centralen på den stunden men med denna fart började han bli nervös.
Direktören började småprata och det visade sig att han varit i Tyskland för att presentera en ny uppfinning, en jäs-teknik för öl som får ett öl helt drickbart på 5 dagar.
Herman tyckte att det hela lät befängt eftersom det i hans öron var omöjligt att snabba på bryggprocessen på det sättet. Det borde bara resultera i dålig öl.
- Jag har några flaskor kvar av ölet som är producerat med denna teknik om du vill smaka, frågade han.
- Det vore intressant, sa Herman, varpå direktören tog fram en flaska som han genast öppnade.
- Det är en mörk lager, men det borde fungera på alla ölsorter, sa han.
Herman tog några stora klunkar, smackade och konstaterade att det var riktigt gott.
Strax därefter svartnade allt och Herman föll ihop som en hösäck i baksätet.
Fortsättning följer!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar