Julkalendern - Jakten på Julölen, del 18

Herman famlade efter receptet i jackfickorna och byxfickorna men han kunde inte hitta det någonstans. Han kunde inte minnas om han lagt det i väskan eller någon annanstans. Kanske var det receptet de var ute efter? Nej, det kan inte vara värdefullt för någon annan, tänkte.
Han plockade ihop alla saker som låg utspridda och la det i väskan. Han tog väskan och skulle precis gå mot McDonalds igen när han så en transportbil stå och tanka. Det han fastnade för var texten på bilens sida.
"Eskilstuna Flytthjälp". Han gick fram till mannen för att fråga om han var på väg till eller från Eskilstuna.
- Ursäkta? är du möjligtvis på väg mot Eskilstuna, fråga Herman.
- Jorå, dä ä ja, svarade mannen.
Sedan förklarade Herman vad som hänt och att han hade väldigt bråttom att ta sig hem. Mannen, som för övrigt hette Pål, erbjöd honom skjuts hem. I gengäld skulle Herman ge honom 10 liter julöl.
Efter en stund satt de i bilen och äntligen var han på väg hem igen. Herman insåg att det nu bara var 6 dagar kvar till julafton och skulle det bli någon öl måste han starta i samma sekund han kom hem. Det var så otroligt många frågetecken som han hade.
Hade alla ingredienser anlänt i sina paket?
Han bryggverket kommit?
Skulle han lyckas memorera receptet?
Varför skulle någon stjäla receptet?
Plötsligt dunkade det till i bilen, som om de kört på något och Pål tvärbromsade. Bilen stannade efter ett tjugotal meter och Pål var alldeles kritvit i ansiktet.
- Såg du? sa han till Herman.
- Vadå? undrade Herman
- Jag kan svära på att det dök upp en lite gråklädd man i röd mössa helt plötsligt på vägen. Han såg ut som en extremt liten tomte.
Fortsättning följer!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar