Brooklyn Brewery satsar på Sverige i Sommar

Att Brooklyn Brewery (Carlsberg) släpper ett par nyheter till sommaren kanske en del av er redan vet, men många av er har kanske missat de events som man planerat i Stockholm denna vecka.
Nu på lördag, den 30:e april, anordnas en så kallad "Beer Makers Dinner" på den nyöppnade restaurangen AG i Stockholm. Självaste Garrett Oliver och fyra av hans bryggarkollegor kombinerar rätter från menyn med deras öl. Tyvärr vet jag inga detaljer om vilka öl som kommer serveras men jag kan misstänka att det förutom nyheterna kommer att finnas med en och annan överraskning. Det går inte att föranmäla sig till denna middag men eftersom intresset brukar vara stort på denna typ av middagar så rekommenderas att boka bord omgående, om det inte redan är fullt.
Dagen före, den 29:e april, anordnas en "after work" på Marie Leveau.
De två nyheterna som kommer på Systembolaget är "Brooklyn Summer Ale" och "Sorachi Ace".
Summer Ale är en modern återutgivning av en s.k. "Light Dinner Ale", en öltyp som var populär i England från 1800-talet och fram till 1940-talet. Denna öl släpps på Systembolaget den 16:e maj. (SB-nr: 11448-03, 4,5 % ABV, 16,90 kr)
Sorachi Ace, som är en  öl bryggd på den japanska humlesorten "Sorachi Ace" och ska vara av öltypen saison. Denna öl släpps den 1:e juni i en limiterad utgåva om 3000 stycken 75-cl flaskor. (SB-nr: 11147-01, 7,6 % ABV, 109 kr)
Rent spontant tror jag att de två planerade eventen är mer spektakulärt än de två ölen.
Att vara med på en "Beer Makers Dinner" med Garrett Oliver sägs ska vara en upplevelse utöver det vanliga då han är omtalat duktig på att kombinera öl med mat. Så boka genast plats om ni inte vill missa detta.

4 kommentarer:

 1. Fasiken att AG har så svår hemsida. Man vill ju se lite om eventet, priser etc. Det går bara att boka in vissa tider på lördagen och detta lär ju vara en viss tid etc. Så får väl ringa dit lite senare

  SvaraRadera
 2. Kan ingen fråga Garett Carlsberg Oliver när han verkligen fysiskt bryggde en öl senast, ni som kan detta om hur intressant det är att navelskåda?

  Skulle tro att det var väldigt länge sedan och nu får han betalt av Carlsberg, för att göra reklam för något ingen vet vars det bryggs - vilket också kan vara en intressant fråga.

  Ölintresserad Men Inte Korrupt

  SvaraRadera
 3. Nja, han har ändå haft några roliga idéer på senaste. kommer ihåg när han var i Tyskland och bryggde med Schneider. Glöm då inte heller "Black ops" som var ett alldeles lysande öl av Mr Oliver him self.

  Men jag kan se synpunkterna i det du säger.

  SvaraRadera
 4. @Manker: Såg att du fick en plats! Hoppas det blir grymt bra! Jag förväntar mig att vi får läsa om det ;-) Kan tyvärr inte ta mig till Huvudstaden den dagen...

  SvaraRadera