Jordgubbar, Salami och en God Öl

Ibland behöver man inte krångla till det så mycket. Ska ni bjuda på ett enkel förrätt före maten? eller bjuda gäster på lite plockmat när de kommer? Säkerligen har många av er provat parmainlindad melon så här års, men hur många av er har provat en söt jordgubbe med salami på en tandpetare?
Allra bäst smakar det naturligtvis så här års, när ni kan köpa svenska solmogna och söta jordgubbar med mycket smak.
Prova med två olika salamisorter, en mildare variant och en med lite hetta.
Förslag på mild salami: Milano
Förslag på het salami: Calabrese
Ha gärna några extra jordgubbar på sidan om, för det blir ganska starkt med Calabresesalamin.
Vik en skiva salami dubbelt och trä en tandpetare igenom. Sätt sedan på en jordgubbe.
Naturligtvis är det en öl du ska dricka till detta, en öl med bra beska, humliga toner av exotisk frukt och ändå frisk och lätt.
Några tips är S:t Eriks Pale Ale, Stenstrand SommarAle, Mohwak Extra IPA, Mälarbadens SommarAle, Oppigårds Pale Summer Ale och Sigtuna Summer IPA.
Sommrigt och friskt med hetta, sötma och beska på samma gång.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar