…och de nominerade är!!

Under de senaste 2 veckorna har det pågått en massiv provning av utställarnas bidrag till årets upplaga av Stockholm Beer and Whiskys tävlingar av internationell rang.


I de olika klasserna för öl är dessa de som nominerats till finalomgången där vinnarna utses på torsdag denna vecka (2011-10-06). Siffran efter namnet anger antal nomineringar där 1 nominering = 1 medalj (guld, silver eller brons).


Prisutdelning sker på Stora Scenen, klockan 18.00.
De nominerade är…

Galatea
15
Elixir Wine
7
Nynäshamn Ångbryggeri
7
Oppigårds Bryggeri
7
Brill & Co
6
Monks Café
6
AB Wicked Wine
5
Carlsberg
5
Oliver Twist
5
Sigtuna brygghus
4
Strömsholms Brygghus
4
Brewery international
3
Cask Sweden
3
Jämtlands Bryggeri
3
SABmiller
3
AB Åbro bryggeri
2
Alambic
2
Gamla Slottskällan Bryggeri
2
Gotlands Bryggeri
2
Nils Oscar Company
2
Tomp
2
Braunstein
1
Brekeriet
1
Båstads vinhandel
1
Krönleins Bryggeri
1
Spendrups Bryggeri
1
Två bryggare
1
Ängö kvartersbryggeri
1


Eftersom antal nomineringar är detsamma som en medalj i någon valör så bör det redan nu vara på sin plats att gratulera Galatea (15 nomineringar!!!!) och hoppas att flertalet av dessa avser S:t Eriks.
Avseende Elixir Wines nomineringar, som ju representerar ett antal danska bryggerier, så är det bara att säga "Grattis Danmark".
Stort Lycka till, till Oppigårds och Nynäshamn, som ju bara kan ha sina egna produkter nominerade. Det blir fina Svenska medaljregn.
I toppen hittar vi också Brill & Co, Wicked Wine och Monks Café, där jag har väldigt dålig koll på vilka öl de har lämnat in till tävlingarna.
Spännande också, att se vad Carlsberg har lämnat in för öl i tävlingarna. Kan det vara öl från Brooklyn eller kanske rentav Carnegie Porter 175 års?


Är ni på plats på Stockholm Beer and Whisky Festival nu på torsdag, så bör ni hålla er vid Stora Scenen kl.18.00 alltså. Det lär bli många jubel och applåder.
Den STORA frågan kvarstår…..Vem tar hem GULDMEDALJERNA?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar