Unik öl-händelse ägde rum i kväll!

Lite hastigt och lustigt ägde det rum en historisk öl-händelse tidigare i kväll. BeerSweden och Allt om Öl genomförde en gemensam provning av en öl, live, på Facebook. Efter en närmast spontan överenskommelse via Facebook, startade Darren (från BeerSweden) och jag en gemensam provning av Mikkeller 1000 IBU på Facebook tidigare ikväll. På ett givet klockslag (20.15) öppnades en flaska i Umeå och en i Eskilstuna och sedan publicerades bilder och kommentarer kontinuerligt under den nästan timslånga provningen. Omdömena blev nästan uttömmande vad gäller utseende, doft och smak. Några som uppmärksammade det hela följde våra provning med egna kommentarer, inlägg och funderingar. För er som är nyfikna kan jag rekommendera att i efterhand gå in och läsa alla kommentarer som gjordes (ca 80 st) på BeerSweden's Facebook-sida.
Vad vi tyckte om ölen? Nja, båda var vi rörande överens om att denna DIPA var ovanligt karaktärslös vad gäller humlen och extremt karamell-maltig med inslag av sherry, tallbarr, örter och vått gräs. 
Med genomslag av alkohol, dåligt balanserad och alldeles för oljigt, sliskig så fick den 6.5 av 10 i betyg. Förmodligen skrivs det något om detta även på BeerSweden i morgon. 
Förvänta er mer av denna typ av provning framöver.

5 kommentarer:

  1. Kul ide, jag testade ölen på fat och tyckte den var riktigt bra, flaskorna kanske hunnit bli lite trötta?

    SvaraRadera
  2. Frågan är om inte något annat verktyg som Google Wave eller Windows Live Messneger vore mer lämpat för sånt här?

    SvaraRadera
  3. @Bark: Vad är Mesneger för nåt? ;-)
    Jag funderade själv på andra alternativ men vill man låta många se resultatet snabbt så är nog detta det bästa. För att utföra gemensam provning på distans, utan åskådare, finns det helt klart bättre alternativ.

    SvaraRadera
  4. Kul ide. Jag är redo att testa något öl som vi båda kan få tag på, på var sitt håll.

    SvaraRadera
  5. Får hålla med dig helt Pelle. Denna öl var en stor besvikelse. Alla vi som provade den bleb helt paff. Den stod inte alls upp till den hype det varit runt den. Att kalla den för 1000IBU är underligt när beskan i en Mohawk Extra IPA känns som 10000.

    SvaraRadera