Julkalendern - Jakten på Julölen, del 24

Herman vaknade med ett ryck. Han gnuggade sig i ögonen och såg sig förvånat omkring. Han måste ha somnat till när han som bäst försökte avsluta arbetet med alla etiketter. Det konstiga var att han befann sig i sängen nu och inte i garaget. Han hade absolut inget minne av att han gått in i huset och ännu mindre av att han lagt sig i sängen. Han hörde att familjen var nere i köket och förberedde frukost. Han sträckte sig efter mobilen för att se hur mycket klockan var. Klockan visade 07.10….den 24:e December.
JULAFTON! sa han högt för sig själv och satte sig spikrakt upp i sängen. Tomten kom aldrig och hämtade sin julöl! eller? Han reste sig upp och klädde hastigt på sig kläderna. Han rusade ner för trappan och höll nästan på att snubbla på de sista trappstegen. Rusandes kom han in i köket där familjen utbrast "God Jul"!
Herman mumlade ett  "God Jul" tillbaka, tog på sig vinterkängor och sprang ut till garaget.
Han öppnade garageporten och höll andan. Garaget var alldeles tomt på öl, bryggverk och tankar. Av gårdagens bryggning fanns inte ett spår. Han kliade sig i huvudet och försökte tänka klart. Plötsligt började han springa mot huset istället. Han stormade in i köket och ropade:
- Mina julöl! samtidigt som han öppnade dörren till det stora skafferiet.
På den nedersta hyllan stod alla hans inhandlade julöl snygg och prydligt uppradade precis så som han ställt dom för över fyra veckor sedan. Nu förstod han ingenting.
- Vad är det älsklingen, undrade hans fru.
- Igår kväll satt jag i garaget för att få färdigt julölen som vi bryggt och idag är allt borta, utbrast Herman.
- Vad pratar du om, sa hans fru, Du var ju hemma hela kvällen igår! Vi satt ju och slog in julklappar, minns du inte det?
Herman såg ut som ett stort frågetecken och fortsatte:
- Men…alla resor som jag gjort i december då? Jag var ju till USA för att köpa humle och….
- USA? Du har väl inte varit och rest? Jag tror att du inte riktigt är vaken eller så har du bara drömt en massa, fortsatte hans fru.
Då insåg Herman vad som hänt. Hans julöl hade verkligen inte blivit stulna av Tomten och han hade inte fått något uppdag av honom att brygga ett julöl. Allt hade varit en dröm! Nu började han förstå varför alla hade haft så konstiga namn och varför allt varit så där jobbigt som det bara kan vara i drömmar.
Han satte sig ner vid köksbordet och drog en lång suck. Sedan började han berätta om sin långa, långa dröm och om hur han fått ett uppdrag av Tomten och hur han farit över halva jordklotet för att hitta alla ingredienser, bryggverk och recept. Han berättade om mötet med "Santa Cruz" och "The Beer Brothers" och en hel massa andra detaljer. Allt kändes så riktigt.
- Du har nog ägnat för mycket tid åt dina julöl och ditt öl-bloggande, sa hans fru och kramade om honom.
- Kanske det, svarade Herman, det kanske är dags för några dagars paus?
Han öppnade skafferiet igen för att titta lite på alla sina julöl. Hans blick stannade plötsligt på en flaska han inte riktigt kom ihåg att han köpt på Systembolaget. Han tog fram flaskan och tittade häpet på etiketten:
"Santas Dream - Christmas Spiced Black IPA".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar