Julkalendern - Jakten på Julölen, del 23

Herman var alldeles pionröd i ansiktet. Varför kunde inget bara bli som man hade tänkt det från början.
"Santas Cream" stod det på etiketterna. Ville man att ett öl skulle heta så? Nej, verkligen inte!
Det var bara att ringa upp tryckeriet, förklara att de gjort fel, och låta bli att undra över hur det kunde hända.
Ungefär vid lunchtid dök budet upp med en ny leverans. Herman packade upp etiketterna med en gång för att granska dem och denna gång verkade det rätt.
Någon timme senare ropade Chris:
- All the bottles are ready Herman - You need to start putting on the labels!
- I know, ropade Herman lite irriterat.
Han gick ut till garaget för att påbörja det mödosamma arbetet. 2000 flaskor skulle få etikett! Han satte sig vid det långa bordet för att påbörja klistrandet. Han var också medveten om att det bara var kvar ca 11 timmar tills tiden var ute. Tomten kunde dyka upp när som helst egentligen, han hade ju bara sagt att han skulle återkomma dagen innan julafton.
Herman satte fart med flaskorna och etiketterna. Efter några timmar var han alldeles slut i kropen och började känna sig uppgiven. Men han fortsatte. Chris, hans bröder och alla medarbetare städade och packade för fullt, de skulle fara vidare samma kväll.
Strax före midnatt hade Herman fortfarande ett 50-tal flaskor kvar, sömnen började infinna sig i ögonen och kroppen. Ingen jultomte syntes till och Herman funderade. Strax därefter nickade han till och flöt sakta in i drömmarnas värld….och endast Tomten är vaken.
Fortsättning följer!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar