Överraskande resultat vid gårdagens FB-event

För er som missat det hela så kan jag berätta att Darren från BeerSweden arrangerade en ölprovning på Facebook igår kväll. Vi var 6 stycken öl-bloggare som satt med 2 outgivna öl var, som så påpassligt skickats ut av Sigtuna Brygghus. Provningen styrdes av Darren och varje deltagare fick skriva en kommentar var under rubrikerna utseende, doft, smak och sammanfattning.


Den första ölen var Sigtuna Oktoberfest av typen Märzen. Vackert kopparfärgad, dofter av gammal frukt och Werthers Orginal. För lite beska och för lite rostad ton. Jag tror att betyget hamnade på 2,5 av 5 (med min betygsskala motsvaras det av 5 av 10). Så tyvärr Sigtuna, detta var ingen succé!
Nästa öl ut var Black October, en öl av typen Schwartsbier. Denna var svart som synden! Ett skum som påminner om nougat-mousse! Med stark belysning kunde man se en djupröd (purpur) färg! I doften hittar vi tjära, choklad och lite tallbarr och salmiak. Smaken bjöd även den på tjära och bitter choklad. Inslag av rostat bröd, salmiak och torkade plommon. Denna öl var väldigt mycket trevligare än föregångaren. Den skulle t.o.m göra sig bra redan under sommarens grill-middagar. Betyget på denna hamnade runt 3.5 av 5 (med min betygsskala 7 av 10).
Hela evenemanget kändes väldigt kul och nydanande, vet dock inte hur många andra än vi som provade som följde det hela. Ett kul sätt att prova öl på, tillsammans med andra trots att vi satt på olika platser i landet. Nästa gång kanske det blir ett större event där vem som helst kan ansluta bara man införskaffat den öl som ska provas.
Bra jobbat Darren, och ni andra som var med!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar