Julkalendern - Jakten på Julölen, del 20

Herman trodde inte sina ögon. Hur i all världen hade detta gått till? Han var helt mållös. Chris berättade att de redan vid hans besök hos dom hade planerat att de skulle på besök till Sverige strax före jul. När de sedan insåg att Herman var något oerfaren av ölbryggning så bestämde de att åka några dagar tidigare så att de skulle hinna hjälpa honom.
När de hade anlänt sent i förrgår kväll och insett att Herman inte hunnit hem ännu så hade de bestämt sig för att starta det hela. Receptet hade de ju redan och alla ingredienser verkade finnas tillgängligt.
- Who are the "little people" running around, undrade då Herman.
- Ah, we forgot to tell you that all our employees are midgets, förklarade Herman. 
Herman tyckte precis att det såg ut som hans gårdsplan var fylld av tomtens medhjälpare och han var fortfarande lite stum.
Efter ytterligare förklaringar så visade det sig att Chris och hans bröder var vana vid denna typ av bryggverk och hade enkelt riggat upp allt som behövdes. Det som hade saknats var lagringstankar och en del kringutrustning som de enkelt inhandlat.
Allt var minutiöst förberett och det enda som kvarstod var tillsättandet av kryddor och den sista humleomgången.
Nu blev Herman riktigt nyfiken och ville gå in till hans alldeles egna bryggeri i garaget. De hade verkligen fått till det snyggt och byggt en liten ställning runt bryggverket. Själva bryggverket var blankpolerat och allt var snyggt och prydligt. På den långa arbetsbänken stod det hundratals med flaskor uppställt och en kapsylpåslagare.
- Do you have the spices with you, frågade Chris.
- Yes sir, svarade Herman och tog fram paketet.
Herman ville gärna veta mer om hur de gjort med malten och hur de fått fram rätt färg, och i vilken ordning hade haft i humlen? 
- I really want all the details, so I can do this on my own the next time, fortsatte Herman.
- Well, I think we got the IPA-caracter right with the hops you bought, sa Chris. We'll put in an extra round with Simcoe and Nelson Sauvin at the last hopping.
- All you need to do know is to find out a really good name and someone who can make the labels tomorrow, fortsatte Chris.
Det var en detalj som Herman helt glömt bort. Vad skulle ölet heta?
Fortsättning följer!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar