Julkalendern - Jakten på Julölen, del 21

Herman hade helt glömt bort att han skulle hitta på ett bra namn på ölet. Det hade varit så mycket annat att tänka på och de senaste dygnen hade han nog mer funderat på vad han skulle få köpa för dåliga julöl på Systembolaget.
När han stod där i garaget och funderade så kom Chris med ett litet provglas innehållandes en svart grumlig vätska.
- Smell this! The smell is delicious already and just needs that christmas touch to it I think, sa Chris.
Herman sniffade i glaset och ett stort leende infann sig omgående. Doften av en perfekt IPA fick honom alltid på bra humör. Han kände inslag av passionsfrukt, fläder och apelsin. Dessa fruktiga dofter blandades med toner av choklad och kola i en perfekt harmoni. Ölet hade en något bränd och besk avslutning och en efterbeska som dröjde kvar ganska länge.
Smaken var definitivt inte tunn utan levde verkligen upp till förväntningarna som byggts upp av dofterna.
- I can hardly wait for it to be ready to bottle, sa Herman. Perhaps I sneak out tonight and drink right from the tank, fortsatte han.
Glad och nöjd gick han in till sitt arbetsrum för att fundera på ett perfekt namn för denna öl. Samtidigt behövde han snabbt hitta en firma som kunde trycka upp 2000 etiketter samma dag. Han började kladda ner några förslag på ett papper.
"Santas Crue…Santas Gift….Santas Last Wish…Christmas in Heaven…Black Christmas…Tomten är far till alla ölen…Allt om Jul…Christmas in a Bottle….Santas Black IPA…Dark Winter Night IPA…Black is Back…Black Christmas….Black Christmas Wonderland IPA…"
Han kunde definitivt inte bestämma sig för det bästa namnet och började leta efter en duktig grafiker och ett tryckeri under tiden. Han hade en kompis som var otroligt duktig på design av logotyper och liknande så honom ringde han direkt. Ett tryckeri nappade men de skulle ha 8.000 kronor för det snabba jobbet.
Det mesta verkade lösa sig och nu återstod fortfarande namnet på ölet och det var bråttom.
Vad ska ölet heta?
Fortsättning följer!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar