Modus Hoperandi, inget kattpiss inte!

Publicerar en kort recension av Modus Hoperandi IPA från SKA Brewing Co som släpptes för några veckor sedan på Systembolaget.
I glaset ser vi en rödtonad, bärnstensfärgad öl med ett ganska högt skum som visserligen försvinner fort men lämnar tydliga markeringar i glaset.
Doften är otroligt frisk med eh väldigt bred palett av dofter. Här hittar vi de fruktiga dofterna med associationer till passionsfrukt, fläder och svartvinbärdblad. Vi hittar även en del tallbarr och lite fruktkola.
Efter ytterligare sniffande så hittas den klassiska doften av "kattpiss" som i sammanhangen definitivt inte ska tolkas som något otrevligt.
Smakupplevelsen är inte fullt så bred men man hittar en hel del godsaker som aprikos och grape. En viss bitterhet, som påminner om apelsinskal, balanserar kola-sötman som känns i bakgrunden.
En mycket välbalanserad IPA som känns lite som en ACO-kola med fruktsmaker, den har både beska, sötma och härliga frukttoner. En väldigt bra amerikansk IPA där man faktiskt fått fram maltbasen på ett bra sätt.
Betyg 8 av 10

4 kommentarer:

  1. Herresatan...

    / Arga Djävulen

    SvaraRadera
  2. @Anonym: Är du här igen??? eller har vi fler antagonister?

    SvaraRadera
  3. En riktigt bra IPA! En lustig sak: jag hade en lite trippel-IPA-kväll häromsistens, inledde med en Torpedo från Sierra Nevada, gick via denna till Epic IPA. Och kunde konstatera att: Sierra Nevada Torpedo, som jag alltid har gillat, är blott en liten fis i havet jämfört med Modus Hoperandi och framförallt Epic. Vilken skillnad. Modus Hoperandi är rejäl, men Epic Armageddon mosar allt.

    SvaraRadera
  4. @Henke: Instämmer i dina åsikter. Provade Epic Mayhem igår och även om den är prisbelönt så tyckte jag att Armageddon slog den med hästlängder!

    SvaraRadera