Underbar IPA och ett Chili-recept i världsklass

På onsdag denna vecka, den 9:e mars kl.19.00 kör vi igång nästa ölprovning på Café Sylvia i Eskilstuna.
Temat för kvällen är India Pale Ale (IPA) i kombination med en mustig Chili.
Det blir engelsk IPA, amerikansk IPA och amerikansk dubbel IPA. Till de 7 olika ölen ska vi äta en mustig Chili. Det är inte vilken Chili som helst utan receptet är baserat på den Chili som vann det första Chili-VM som arrangerades av Francis X Tolbert (som för övrigt vigt sitt liv åt Chili). Receptet har sedan kompletterats med ingredienser från inlägg på FB och mina egna preferenser, t.ex med choklad, ytterligare chilifrukter och en mycket bra Stout.
Så det blir med andra ord mycket god IPA tillsammans med en, förhoppningsvis, mycket god Chili. En kombination där vi ska prova vad de maltiga smakerna och den blommiga och fruktiga humlen kan fungera med chilins hetta och den salta smaken från köttet.


Så kom till Café Sylvia om du har möjlighet!!

4 kommentarer:

  1. jag är nyfiken på receptet, kommer du publicera det sen?

    SvaraRadera
  2. @Dempa: Självklart…i alla fall om det blev gott;-)

    SvaraRadera
  3. Satans att jag jobbar kväll... Tror inte det är jättepopulärt att glida iväg på ölprovning på arbetstid... Men men, fler tåg lär gå!

    SvaraRadera
  4. @Henke: Vad synd! Det hade varit kul att ses, IRL.

    SvaraRadera