Den nya "Egenskapsrutan"


I och med den föregående artikeln så introducerades en ny "egenskapsruta" som kommer visas för alla recenserade öl. Först visas "humlighet" som ska beskriva hur mycket humle-karaktär ölet har. Det kan röra sig om egenskaper i både doft och smak som härrör från humlen, som t.ex inslag av fruktighet, blommighet och kryddor/örter, men det avser också beskan i viss mån. Stapeln för "maltighet" visar egenskaper som hörrör från malt och eventuellt andra sädesslag, både avseende dofter och smak. Här kan det röra sig om inslag av kola , karamell, bröd, rostade karaktärer, kaffe, choklad och salmiak. Även mängden sötma kan påverka denna stapel.
Sedan beskrivs färgen i en stapel och där får ni vara lite överseende då jag ännu inte riktigt hittat en helt rättvisande färgskala. Avslutningsvis visas vad för slags mat som denna öl passar till och sist betyget i form av både siffror och stjärnor. 

Återkom gärna med synpunkter och reflektioner på detta.

5 kommentarer:

  1. "Färg" bör inte vara en stapel, lätt att tro att storleken har betydelse då. Hellre en cirkel eller nått.

    Ljusgult på vitt är inte helt en höjdare.
    Solid färg på staplarna skulle nog också vara att föredra.

    SvaraRadera
  2. @Delreich: Jag tar åt mig dina synpunkter och korrigerar efter några av dina synpunkter. Stapeln för "färg" är ju lika stor hela tiden och en cirkel blir så liten. Kanske en lite mindr stapel så man inte förväxlar den med de övrigas beteende. Stjärnor SKA ju vara guldfärgade;-) Jag får se vad som ser bra ut!!
    Tack för dina synpunkter!

    SvaraRadera
  3. Kul grej, lite finslipning så tror jag det blir riktigt bra :) Det kanske går att sätta en svart kant på stjärnorna eller nått?

    SvaraRadera
  4. Kul drag! Samtidigt håller jag med Delreich och Stefan:

    Staplarna skall inte skifta nyans, de kan dessutom gott ha samma färg (fast helst mörkt grått eller annan neutral färg). Hur långt går skalan? Vill man inte ha en horisontell axel kanske en ljust grå bakgrund kan tjäna som jämförelse?

    Som sagt, färg bör istället för stapel vara en solid cirkel samt förklarande text typ "Bärnsten" eller vilka liknelser man nu vill stoltsera med. Genom att göra på det sättet samt de två första staplarna mörkt grå så slipper du dessutom lura läsarnas hjärnor som automatiskt vill jämföra tre olika stora och färgade staplar.

    Stjärnorna bör ha en ram.

    Dessutom: kolon efter ingen eller samtliga texter, inte endast efter "Passar till".

    SvaraRadera
  5. Tack för din input Kim. Jag finputsar till nästa recension!

    SvaraRadera