Julkalendern - Jakten på Julölen, del 10

Efter några timmars färd anlände de till Yakima Valley. Solen var precis på väg upp i horisonten och ett lätt snöfall skapade ett fantastiskt vinterlandskap i dalen. Det var fortfarande någon timme kvar tills humlegården skulle öppna sin butik så de åkte runt lite bland humleodlingarna. Denna årstid såg det lite märkligt ut med alla dessa störar utan sina slingrande humleplantor.
Så var det äntligen dags att välja ut humlesorterna till julölet. Herman hade ju redan valt ut Nelson Sauvin, Centennial, Cascade, Amarillo och Simcoe som lämpliga kandidater. I butiken fick han verkligen alla hjälp han behövde och de rekommenderade att han köpte pellets i stället för hela kottar. Tyvärr hade de inte vare sig Simcoe eller Nelson Sauvin men tipsade om att många andra odlare i närheten förmodligen hade Simcoe. Nelson Sauvin blev det värre att få tag på om han inte var beredd på att åka till Nya Zeeland, vilket han tyckte blev en lite för lång väg hem. Precis som med malten var ju osäker på mängden humle som behövdes för 1000 liter öl. Herman chansade på att det behövdes ungefär 150 g total per 10 liter vilket innebar att han skulle köpa ungefär 15 kilo humle. Han hade ju heller ingen aning om hur fördelning skulle vara så för säkerhets skull tog han 3 kilo vardera av Centennial, Cascade och Amarillo. Mannen i butiken undrade hur många liter öl han skulle göra egentligen eftersom de flesta som köpte direkt i butiken var hembryggare och tillverkade för "husbehov". Herman tänkte att han skulle säga någon lustig kommentar och sa då:
- I have a very big house to brew for…
Vilket bara resulterade i ett förvånat ansiktsuttryck hos försäljaren. Herman betalade med sitt "tomte-kort" och bad att få allt skickat till adressen på hans visitkort. Han betalade även extra för att få det hemskickat som expresspaket då det började bli väldigt bråttom med brygden. Idag var det exakt 14 dagar kvar till julafton och plötsligt kände sig Herman högst tveksam till att hans uppdrag skulle lyckas.
Han gick ut till den väntande bilen nickade till chauffören och sa:
- Mot "The Beer Brothers".
Fortsättning följer!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar