Världens mest eftertraktade jobb?

Förra veckan återinfördes en officiell position i London som förmodligen måste anses vara ett av världens mest eftertraktade jobb - Londons officiella öl-provare. En position som går tillbaka till sent 1600-tal, då öl ansågs vara flytande bröd och viktigare än vatten.
Efter selektering av alla inkomna ansökningar arrangerades en final i London där deltagarna fick blindprova ett mycket stort antal stouts, ales, porters och lagers. Efter alla dessa provningar stod det och vägde mellan endast ett par finalister och det som skulle avgöra vem som var den värdiga vinnaren var en presentation på en minut där man skulle förklara varför man var rätt person för jobbet.
Öl-bloggaren och CAMRAS f.d områdes-ansvarige för London, Steve Williams satsade allt på ett kort och inledde med den publikfriande kommentaren "Jag har tränat i 30 år för den här dagen" och på frågan om pubarnas besvärliga situation i London så svarade han enkelt "we have to use them and booze them or we're going to lose them!". Efter några sekunder sträckte sig juryn efter poängtavlorna och kvällens första 10-poängare visades. Steve Williams stod som vinnare och han får nu en öl-budget på ca 12000 kronor att spendera på öl på Londons pubar för att sedan redogöra för sina bedömningar på webben.
Jag hoppar gärna in som ersättare när han är sjuk. Nu kvarstår frågan - När ska vi införa motsvarande tjänst i de svenska kommunerna? Bättre sent än aldrig, och betydligt enklare än i London!

4 kommentarer:

  1. Det låter verkligen som ett trevligt jobb, men frågan är hur det går för levern?

    SvaraRadera
  2. Skit i levern. Jag skulle ta jobbet direkt :-)

    SvaraRadera
  3. 18000 i veckan!!!! Jäklar vad mycket öl man får dricka då.

    SvaraRadera
  4. Haha, fort men fel! Hittade en källa som påstod att han fick 1500 dollar i öl-budget och sedan glömde jag att anpassa beloppet till texten…
    Men nu är det rättat! Tack för påpekandet, Fajanen!

    SvaraRadera