Underbar Porter i all sin enkelhet - Fuller's London Porter

Ibland blir man faktiskt ganska glad när man hittar en full-poängare där det ändå känns som en enkel öl utan en massa komplexa dofter och toner med extrem humlebeska eller hög alkoholhalt. Så var fallet med Fuller's London Porter. Jag har provat den blint på ölprovning, haft den som ingrediens i en höstgryta och även druckit den för sig själv helt öppet (hmmm….det där lätt konstigt).
Skummet är otroligt fast och krämigt, nästan som mousse i konsistensen.
Färgen är näst intill svart med inslag av rubin i skenet av starkare ljus.
Dofterna är svagt brända med kraftiga malttoner, och här kommer det annorlunda inslaget i relation till andra öl som jag normalt känner så här för - det finns en hel massa dofter men det är ingen som sticker ut. I bakgrunden hittar man dock dragning åt kaffe och choklad som sig bör. Doften är något sötaktig och maltig.
Smaken är otroligt rund och dess låga kolsyra gör att den ger en närmast gräddig känsla i munnen. Kroppen känns mycket balanserad och stor och beskan är precis lagom avvägd och även kvarhängande. Det här är definitivt en öl man kan dricka många av.
Om man bara tänker köpa en Porter denna säsong så är det denna!
Betyg 8,5 av 9

4 kommentarer:

  1. Agree Pelle that this is a great drinking Porter that manages to cram some powerful roasted flavours into a beer that in some strange way is also pretty refreshing. It's a must-buy in my book.

    SvaraRadera
  2. Håller med. Tycker den är bra. Bra pris dessutom.

    SvaraRadera
  3. Jag kan nästan sträcka mig till att påstå att den är det bästa Fuller's gjort!

    SvaraRadera
  4. Fuller's gör väldigt mycket gott. Portern är en av de bästa - men varför burk och inte flaska?! Fuller's tappar sina öl på de snyggaste flaskorna. Det känns... sådär att hälla en av världens bästa porter från en burk.

    SvaraRadera