Julkalendern - Jakten på Julölen, del 13

Herman vaknade av en tvär inbromsning och yrvaket tittade han ut genom bilfönstret och försökte lokalisera sig. Solen strålade ute och han tyckte med ens att det såg märkligt ut att folk gick så tunn-klädda jämfört med när han somnade. Han hade sovit i över 10 timmar och de befann sig nu i Santa Cruz.
Hmmm…undrar om de firar Sankta Lucia i Santa Cruz, tänkte han och log för sig själv. Plötslig blev han väldigt sugen på glögg, pepparkakor och lussebullar. Det går väl knappast att uppbringa i alla fall?
Nu såg han att de faktiskt stannat utanför "Seven Bridges" så det var dags att avlägga ett besök. När han kom in i lokalen så doftade det bryggeri tyckte han och stället var fullt av hyllor med olika ölrelaterade ingredienser. Bakom en disk satt en äldre herre med skalligt huvud och ett stort, yvigt och vitt skägg.
- Hello, my name is Herman Berman, sa Herman.
- Ah, Mr Beerman, sa herrn bakom disken. Your expected!
Efter att kvitterat ut paketet som sänts till honom från San Diego så fick Herman göra sin beställning av Nelson Sauvin pellets så att de inte skulle glömma bort det. Paketet från White Labs i San Diego och den nyligen beställda humlen paketerades ordentlig och sändes med bud till DHL. Förhoppningsvis skulle paketet anlända till hans adress inom 24 timmar.
Mannen bakom disken, som presenterat sig som Mr San Tashelper, ville nu genast stänga butiken för att ta med Herman på en lokal ölfestival som arrangerades idag. Den kallades för "Santa Santas Festival" och var en ölfestival med bara julöl. Dessutom så skulle det finnas typisk amerikansk julmat. Herman tyckte det lät som en utmärkt idé eftersom han inte ätit på snart 20 timmar. Innan de gick så skulle han bara boka en flygbiljett hem, för det var hög tid att starta tillverkningen av julölet. När han ringde upp flygbolaget fick han ett chockbesked:
- I'm sorry Sir, the earliest flight to Sweden is tomorrow night.
Han insåg att han inte skulle vara hemma förrän tidigast på morgonen den 16:e och då skulle han bara ha 8 dagar på sig att tillverka ölet!
Fortsättning följer!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar