Julkalendern - Jakten på Julölen, del 5

Nästa dag befann sig Herman i Bamberg. Han hade ägnat hela föregående dag åt att kolla upp var de bästa råvarorna för hans julöl skulle kunna hittas. Det första han skulle inhandla var malten och han hade kommit fram till att Bamberg skulle kunna vara en bra plats för det. Han hade efter vissa vedermödor och en hel dags resande till sist hamnat  på en bryggeripub som hette Mahrs Bräu. Han beställde in en öl som hette "Ungespundet" och tog fram ett antal broschyrer om malt-tillverkning som han hittat på turistbyrån. Han anande att det kunde bli bekymmer när han väl skulle handla sin malt eftersom hans tyska var högst begränsad. Efter en stund kom det en kypare och frågade om han ville beställa något att äta. Han var väldigt sugen på kyckling och såg något intressant i menyn som hette "Huhn mit öl und herb" - Det låter som höna i öl och örter! Intressant, tänkte han. Han beställde en sådan och ytterligare en öl. Det började kännas ganska trivsamt här och plötsligt kändes det som en ganska trevlig utflykt. Imorgon skulle han leta upp den där malt-leverantören som han hittat, Weyermann. Han började planera för nästa ingrediens, humlen. Var skulle han hitta den bästa humlen, och vilka humlesorter skulle han välja? Allt berodde ju på öltyp och han funderade en stund tills han kom på vad han ville göra för julöl, en "Black IPA" med julkryddning. Det skulle falla honom perfekt i smaken och kanske skulle även Tomten gilla det. Så, i morgon bär det av till USA! Nu måste han bara leta upp den bästa leverantören och sedan boka resa. 18 dagar kvar, tänkte han nervöst. Han måste beställa ett bryggverk också, slog det honom plötsligt. Kanske kunde han hitta ett sådan här i Tyskland.
Plötsligt knackade någon honom på axeln och han hörde en röst säga:
- Wollen Sie bitte mit?
Fortsättning följer!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar