En rökig bock på Bishops Arms Vasagatan

Rubriken handlar naturligtvis om öltypen rökbock, och det hela handlar om en premiär som äger rum på Bishops Arms Vasagatan i Stockholm nästa vecka.
Den 10:e maj, med start kl.16.00, så är det premiär i Stockholm för "Röksta Rökbock" från Eskilstuna Ölkultur. Det är importören och återförsäljaren Alambic som står för eventet där flertalet av Eskilstuna Ölkulturs öl kommer att finnas för provsmakning. Tyngdpunkten ligger dock på att presentera deras rököl som är en gästbrygd som Svante Ekelin och Peter Högström från Humlegårdens Ekolager varit med och bryggt hos Eskilstuna Ölkultur.
Röksta Rökbock är en rödbrun lager på 6,5 % ABV. Sin speciella karaktär får den av en blandning av tysk rökmalt och skotsk whiskymalt.
Bryggaren Anders Olson finns på plats för att prata om rökbocken och de övriga ölen som kommer att finnas på plats.
Svante Ekelin och Peter Högström från Humlegården kommer också att vara på plats, liksom Alambic.
På plats kommer även representant från Hasseludden Yasuragi att vara för att berätta om deras "Sorachi Ace" som bryggts av Eskilstuna Ölkultur.
Så alla ni i Stockholm får boka in detta datum, för det är ju inte ofta som ni får chans att dricka öl från Eskilstuna Ölkultur och samtidigt träffa dessa personer.
Naturligtvis kommer jag själv vara där för att bevaka presentationen.
Vi ses där!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar