Sveriges Bästa Sommaröl 2011

Tävlingen är avslutad och enligt läsarna på "Allt om Öl" så har vi en klar vinnare.
Tävlingen stod länge och vägde mellan två öl och de övriga var aldrig aktuella att hota dessa om förstaplatsen. Den veckolånga tävlingen avgjordes inte förrän de sista timmarna då vinnaren tog hem de sista procenten som krävdes för vinst.
Vinnaren blev "Oppigårds Pale Summer Ale" som tog hem 33 % av alla röster.
Två blev Sigtuna Summer IPA med 28 % av rösterna och på en hedrande 3:e plats kom Stenstrand SummerAle från Nynäshamns Ångbryggeri.
Värt att notera är att 15 % av rösterna gick till andra öl än "årets sommaröl", dvs andra öl än de som var listade i tävlingen. Av dessa verkade flest läsare vilja framhålla "Oppigårds Amarillo" vilket ger Oppigårds ytterligare en fjäder i hatten.
Grattis Oppigårds, till vinsten, och för ytterligare en omtyckt öl i sortimentet.

4 kommentarer:

  1. Jeg hadde en Sigtuna Summer IPA i går. Nydelig. Frisk og fin sommerøl. Jeg har også en Oppigårds Pale Summer Ale stående fra mitt siste besøk på Systembolaget, så da har jeg tydeligvis mer godt i vente!

    SvaraRadera
  2. @Kjempetorsken: Vilken tur du hade som fick tag på just dessa. Inte alla Systembolag som har dem i sitt sortiment. Vilket Systembolag handlar du på? Strömstad?

    SvaraRadera
  3. Försökte beställa på Systemet i Norrtälje igår, gick ej att beställa....??

    SvaraRadera
  4. @Anonym: Det låter högst besynnerligt! Den ingår i det tillfälliga sortimentet. Stå på dig! Vet dock inte hur det är med kollikrav.

    SvaraRadera