Beer Wars - Må kraften vara med dig!!

Som några av er säkerligen redan uppmärksammat så släpp den amerikanska dokumentärfilmen "Beer Wars - Brewed in America" i Sverige denna vecka, närmare bestämt i morgon den 8:e december.
Filmen hade premiär i USA under 2009 och har relativt högt betyg på IMDb för en så pass "smal" film som denna. Bakom lanseringen i Sverige står företaget Despotz Media och de har påpassligt skickat ut ett antal förhandsexemplar till några av oss svenska ölskribenter.
Handlingen fokuserar på att beskriva det tuffa företagsklimatet mellan de mindre hantverksbryggerierna och de väletablerade jättebryggerierna, hur slaget om konsumenterna hårdnat och vad som verkligen sker bakom kulisserna. Trots det massiva utbudet av hantverksöl i USA så är det ett faktum, som någon säger i filmen, att de flesta amerikaner fortfarande inte har smakat en RIKTIG öl. De stora jättarna Anheuser-Busch, Millers och Coors slåss med näbbar och klor för att inte tappa ytterligare marknadsandelar. Att de tillsammans satsar över 1 miljard dollar på marknadsföring är väl ett tecken på det. Man förstår deras oro när USA gått från ca 45 bryggerier i slutet av 70-talet till det nuvarande antalet på ca 1900 bryggerier.  Är ni intresserade av hantverksöl i allmänhet och amerikansk sådan i synnerhet så ska ni se denna film.


För att ytterligare slå ett slag för spridandet av ölkultur så passar vi på att lotta ut ett exemplar av denna film. Skicka ett mail till info.alltomol@gmail.com och skriv hur du tycker att "Allt om Öl" och andra ska fortsätta att sprida ölkultur på ett ännu bättre sätt. Ditt mail ger en lott.
Ni som mailar in och även finns bland "gillarna" på Facebook får dubbla lotter. 


Vinnaren avslöjas nu på fredag den 9:e december kl.18.00.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar