Hur kunde vi missa detta? Internationella Öldagen!

Upptäckte just till min fasa att vi i Sverige helt och hållet missade den Internationella Öldagen som var den 5:e Augusti. Nu får vi lov att vänta 350 dagar till nästa gång. Inte helt oväntat så är detta ett amerikanskt fenomen och på den sidan Atlanten uppmärksammades denna dag lite här och där. Det finns t.o.m. en hemsida för denna dag - International Beer Day. Dagen finns även beskriven i Wikipedia där man bl.a. kan läsa att denna dag infördes 2007 i Santa Cruz, Kalifornien. Naturligtvis finns det även en Facebook-sida.
Syftet med denna dag är att naturligtvis att man ska träffa vänner och dricka god öl men även för att fira de som brygger och serverar öl.
Med lite snabbt googlande kan man konstatera att denna dag uppmärksammas ganska mycket i medierna i USA, inte helt oväntat!
Borde vi inte uppmärksamma detta i Sverige nästa år? Öl och de som brygger och serverar den är väl värt att fira? Om inget annat så får vi ju ytterligare en anledning till att träffas och dricka nya, spännande öl.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar