Julkalendern - Jakten på Julölen, del 12

Efter långa samtal kring receptet och en lista på flera A4-sidor med tips och råd så bestämde sig Herman för att skynda vidare. Han tackade bröderna för den ovärderliga hjälpen och alla goda råd.
- We'll probably meet sooner than you think, sa de med nästan en unison röst. Som tur var hade han fortfarande tillgång till sin privatchaufför som hjälpte honom att lasta in bagaget i bilen och sedan for de iväg mot Santa Cruz. De hade en bilresa på ca 13 timmar framför sig som de varit tvungna att göra eftersom det var fullt på alla flygavgångar de närmaste 2 dygnen. Efter en stunds bil-åkande började Herman kolla igenom sin check-lista: Malt, check. Humle, nästan check eftersom han glömde fråga bröderna om de hade tillgång till Simcoe. Han började leta efter en bra jäst-sort att ha i sin öl och han fastnade för en kalifornisk jäst som hette WLP051. Den verkade passa både till IPA och vissa kryddiga öl. Det närmaste stället han kunde hitta som hade den var White Labs som verkade ha lokaler även i San Diego. Han hittade ett telefonnummer till dem och lyckades få dem att skicka ett expresspaket till "Seven Bridges Cooperative" som då skulle anlända samma dag som han själv. Därefter ringde han till "Seven Bridges" och förklarade sitt ärende och att det skulle anlända ett paket med jäst som var adresserat till honom.  De blev väldigt glada över hans besök och lovade att ordna med en god middag och några passande öl. Det skulle på ett sätt bli ganska skönt att komma till värmen, om än för en kort stund.
Det hela lät väldigt trevligt och efter en stund kände han hur stressen flöt undan för ett tag och han somnade sakta in under den sövande bilfärden.
Fortsättning följer!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar