Mohwak Black IPA Easter Edition stoppad för försäljning

Idag var det dags för ett av de största "släppen" på Systembolaget detta år men av av de öl som många sett fram mot att få köpa fanns inte i hyllorna.
Mohawk Black IPA Easter Edition, som skulle ingå i det tillfälliga sortimentet som en av påskölen, har stoppats av leverantören. Man har också meddelat att den åtminstone kommer finnas tillgänglig i hyllorna innan påsk. Orsaken lär ska vara att "torrhumlingen" i den första batchen på något sätt gått fel. Vad detta har resulterat i vad gäller ölets egenskaper är oklart.
Slutsatsen måste ändå bli att det var bättre att stoppa försäljningen av en öl med tvivelaktiga egenskaper och vänta en vecka på nästa omgång som då förhoppningsvis är felfri.


Men som sagt, den som väntar på något gott….Ölen kommer finnas i hyllorna i nästa vecka.

2 kommentarer:

  1. Ett intressant rykte är att Mohawk vid ett flertal tillfällen skickat in "hembrygder" som prov. Hembrygder som varit sjukligt mycket bättre än det som sedan produceratd i större skala. Detta är något jag hört från folk i "branchen" och inget löst ölbloggar-rykte. Fast stämmer detta så kan man ju fråga sig varför deras produkter inte blivit stoppade tidigare?. Kanske får man ta det hela med en nypa salt. Det som är trist med det denna situation är att jag misstänker att det blir Sigtuna som ev får ta denna kostnad. Fast har de dålig q/a är det kanske en varningsklocka och något man lär sig av. Ska bli intressant och se hur det hela utvecklar sig.

    SvaraRadera
  2. Allt jag kan säga är att Systembolaget har flaggat för bättre kontroll av offert-öl kontra den öl som vinner offerterna. Det har vi alla som är leverantörer till SB fått information om.

    Detta förfarande har sedan länge funnits på vinsidan då det ett antal uppdagats att offertprov och sedan levererad produkt skillt sig för mycket. På vinsidan har offertprov på dyrare viner skickats in i ex. segment 69-79 SEK som sedan vunnit - då har leverantören skickat ut det billigare vinet.

    Vad som hänt just i detta specifika är något som berörda parter får reda ut.

    Jag vill dock bara för sakens skull påpeka att alla provbrygder som vi på Oceanbryggeriet skickar in till SB är bryggda på bryggeriet, receptet skrivet av undertecknad samt tappade på Oceanbryggeriet i Göteborg. Systembolaget får sina tre flaskor och resten går på fat / cask till pub / restaurang.

    Med Vänliga Hälsningar
    Thomas Bingebo
    Bryggare
    Oceanbryggeriet Göteborg

    SvaraRadera