Nya bryggerier på gång…Var ska det sluta?

Häromdagen fick jag en ny "följare" på Twitter. Namnet avslöjade att det var ett bryggeri, "Södra Maltfabriken". Efter lite googlande kunde jag konstatera att det dessutom var ett varumärke med anor från den forna bryggerinäringen i Stockholm. Läser man deras Twitter så kan man se att de inväntar bryggeriutrustning från Kina och att framtagning av olika öl är i full gång. Spännande med ett nytt Stockholmsbryggeri. Så värst mycket mer info har jag inte kunnat hitt amen återkommer om något mer dyker upp.
I Gävle Dagblad kan man läsa att det är ett nytt bryggeri på gång i Ockelbo-trakten - Jädraås Bryggeri. Det skrevs om detta bryggeri i Gästriklands Tidning redan i januari och de står upptagna som "på gång" i Svenska Ölfrämjandets förteckning över bryggerier. De har också en ytterst sparsmakad hemsida uppe med deras varumärke "Jädraöl".
Paret Eva och Lars Nordlund startar ett bryggeri med målsättning att inom kort kunna producera 100.000 liter per öl och produktionen ska vara igång redan i sommar. 
För er som missade det så fick vi nyligen se några nya öl i beställningssortimentet från det relativt nystartade Kallebryggeriet också.
Det bubblar snart i varenda buske i Sverige. Verkligen kul och positiv utveckling i bryggar-Sverige just nu.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar